Helsingi, Jetstream ja muud huvitavat

Märtsi lõpul andis Lockheed Martin välja simulaatori Prepar3D versiooni 1.3, mis lisaks mitmetele täiendustele tuli uue litsentsitüübiga. Akadeemiline litsents võimaldab Prepar3D saada 37 € eest. Lisaks langetati täislitsentsi hinda poole võrra 152 € peale. Nende litsentsidega, tõsi, ei saa uut täisversiooni (2.0), vaid ainult praeguse seeria uuendusi (1.4, 1.5, …). Kes lennusimulaatoreid tõsisemalt võtab ja rohkem kasutab, neile soovitan arenduslitsentsi, mis maksab 7,7 € kuus ja võimaldab simulaatorit kahel arvutil kasutada.

Selle litsentsi eeliseks on asjaolu, et korraga ei pea aasta jagu ette ostma, vaid tasu võetakse iga kuu eraldi arvelt maha ning mistahes ajal võib kasutamise leppetrahvide ja muu jamata lõpetada. Kui vaadata PMDG, Aerosofti jt suhtumist Prepar3Dsse, millele juba praegu tõstetakse üle paljusid FSXile loodud lennukeid ja lennujaamu, siis väga suure tõenäosusega on Prepar3D tõsisema lennusimulatsiooni tulevikutee ja sel tasub kindlasti silma peal hoida.

Mega Airport Helsinki

Virtualcol'i Jetstream 31Jälgimisväärset leiab ka lennujaamade vallas – töös on Mega Airport Helsinki, mille kohta täpsemat informatsiooni saab Aerosofti foorumist, kusjuures hinnaks planeeritakse 20 euro piirkonda. Samast hinnaklassist on juba aga välja antud midagi veel kodulähedasemat – Jetstream 31. Ei ole veel lähemalt tutvunud, ent avaliku info järgi näib mõnevõrra ülehinnatud, samas võib ise BAe Panel Projecti Jetstreami kokpitti ja uue Jetstreami mudeli FS2004 versiooni kombineerides kvaliteetse koosluse saada. Tooteinfost väärib väljatõstmist asjaolu, et lennuk tuleb juba tootja poolt teiste hulgas Aviese värvides.

Varasemal korral mainitud Accu-Simist tuli vahepeal välja üldotstarbeline Accu-Feel, mis lisab mitmesuguseid efekte kõikidele FSXi lennukitele. Seejuures näiteks vesilennukite käitumine vees muutub suure sammu võrra reaalsemaks. Demonstratsioone näeb tutvustusvideost.